Fordele og ulemper ved taletidskort

Overvejer du at købe taletidskort til din telefon? Så tag og læs med her! Vi vil i denne artikel give det et bedre overblik over nogle vigtige fordele og ulemper ved taletidskort.

Markedet for mobiltelefoni er stort, og det kan være svært at få klarhed over, om f.eks. taletidskort vil være den bedste løsning for lige netop dig, i den situation du står i lige nu. Derfor har vi lavet en let og overskuelig liste til dig over nogle af de vigtigste fordele og ulemper ved taletidskort.

Fordele ved taletidskort:

Fordel 1) Ingen papirarbejde
Modsat når du opretter et telefonabonnement, er der intet eller næsten intet papirarbejde. Visse steder skal du oplyse dit navn og din adresse og lignende, men det er også det hele. Straks herefter modtager du direkte dit taletidskort og kan, med det samme, tage det i brug. Da der ikke er noget abonnement med et taletidskort, er der heller ikke nogen opsigelsestid m.m., hvilket giver en stor frihed.

Fordel 2) Du administrerer dit eget forbrug.
Med et taletidskort behøver ikke at få oprettet et abonnement hos et teleselskab. Og dermed behøver du heller ikke at betale et beløb hver måned. Du styrer simpelthen helt selv dit forbrug. At styre dit forbrug selv giver en stor frihed, men det kræver selvfølgelig også en vis mængde disciplin. Er et taletidskort den bedste løsning i forhold til dit forbrug, og kan du budgettere med din taletid, er der her penge at spare.

Fordel 3) Billigere udlandspriser
Når det angår priser til udenlandsopkald og SMS’er til udlandet, er taletidskortene ofte noget billigere i forhold til abonnementerne. Står du i den situation, at du mange venner eller meget familie i udlandet, som du ofte kontakter, kan du med taletidskort ofte spare store beløb. Især på opkaldende til udlandet er der store økonomiske gevinster ved at benytte taletidskort.

Ulemper ved taletidskort:

Ulempe 1) Dyr løsning til data
Ønsker du ikke kun at bruge din mobil til opkald og lignende, men også til at kunne gå på internettet, er taletidskort nok ikke det mest optimale. Her vil et abonnement som regel være en mere økonomisk løsning.

Ulempe 2) Enhedsprisen
Taletidskort har ofte en dyrere enhedspris end abonnementer. F.eks. er opkaldsprisen per minut, indenfor Danmarks grænser, ofte dyrere end i abonnementerne.

Ulempe 3) Taletidskortet skal tankes op
Opbruger du hele din taletid på dit kort, kan du ikke benytte telefonen, før taletidskortet er tanket op igen. Så det er vigtigt at huske at tanke op i tide!

Dette er blot nogle af de vigtigste fordele og ulempe, der er ved taletidskort. Er du i tvivl om et taletidskort vil være det rette for dig, så tag kontakt til en udbyder af taletidskort. De vil kunne guide dig til rigtige løsning til lige netop dine behov.

Comments (1)

Vælg hellere et mobilabonnement. Det kan efter min holdning ikke betale sig med et taletidskort – det bliver for dyrt i længden.

Leave a comment