5c – Den personlige iPhone

Den nye iPhone 5c.

Copyright © 2013 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

Den 20. september 2013 blev den nye iPhone 5c frigivet.

iPhone er kendt som et eksklusivt produkt i en meget høj kvalitet. Og selv om mange i dag bruger iPhone, har den stadig en høj signalværdi. IPhone bliver aldrig “bare” en mobiltelefon.

Mange mener, at Apple med den nye iPhone 5c har blødet lidt op omkring det eksklusive, fordi den nye model ikke som tidligere er fremstillet i glas og anodiseret aluminium men derimod glas og polycarbonat (plastik).

Imidlertid skyldes materialevalget ifølge Apple, at man ønskede at introducere yderligere farvemuligheder i forbindelse med iPhone – udover hvid og sort, som har været kendt tidligere. Men de farver, man gerne ville præsentere telefonen i, kunne ganske enkelt ikke kombineres med det metalhus, telefonen tidligere havde. Og samtidig ønskede man ikke at gå på kompromis med den fornemmelse af kvalitet, man oplever, når man står med et Apple produkt i hånden.

Den nye telefon er derfor ikke “blot” en iPhone i et plastikhus, men en konstruktion hvor telefonen er bygget op omkring en helt ny stålforstærket ramme, som giver den styrke og gedigenhed, et Apple produkt bør have. Læs mere om den nye model her.

iPhone 5c findes i farverne grøn, blå, rød, gul og grå (hvid), skærmens baggrundsfarve er som udgangspunkt tilpasset telefonens farve, og endvidere introduceres covers i matchende farver plus et sort.

I forvejen findes på markedet modellerne 4s [8 GB], 5 [16, 32, 64 GB] og 5s [16, 32, 64 GB]. Tallene i parentesen angiver, hvor stor indbygget hukommelse, telefonen har. IPhone har nemlig ikke et slot til hukommelseskort, så man bør før købet gøre sig tanker om, hvor meget hukommelse, man vil få behov for.

Den nye 5c findes i to versioner: 16 eller 32 GB.

Hvem er det så, den nye iPhone henvender sig til?

Ifølge BT yder den nye iPhone stort set som iPhone 5. Testpersonen oplever, at den nye model får lidt mere ud af batteriet; men dette understøttes ikke af Apples officielle oplysninger. Sjovt nok opgives vægten af den nye telefon til 132 gram, hvor “storebroderen” iPhone 5s vejer 112 gram. Den nye telefon i kunststof er altså 20 gram tungere end den med metalhuset, vi kender. I det hele taget er den nye model lige en anelse større end iPhone 5 og 5s, hvilket må skyldes den forstærkede ramme indeni.

Konklusionen er derfor, at hvis du ønsker absolutte toppræstationer, er det stadigvæk topmodellen 5s, du skal gå efter. Så må du leve med, at den kun er tilgængelig i de kendte farver.

Er du derimod tilfreds med en telefon, som ligger pænt i feltet i dag, og synes du, en af de nye farver er et ekstra plus, kan du overveje at vælge 5c. Det var ventet, at model 5c prismæssigt ville komme til at ligge lavere end iPhone 5; men det er der indtil videre ikke noget, der tyder på holder stik.

Den nye iPhone 5c er derfor primært et farvemæssigt alternativ til iPhone 5.

Leave a comment